7 συνήθειες που έχουν οι δυνατοί άνθρωποι

 

Είναι πολύ δύσκολο να παραμένεις θετικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση και να μην επηρεάζεσαι από τις δυσκολίες της ζωής που επικρατούν στις μέρες μας χωρίς τις σωστές συνήθειες.

Για αυτό και κάθε άνθρωπος, είτε μεγάλης είτε μικρής ηλικίας, πρέπει να καταλάβει ποιος είναι ο πνευματικά δυνατός άνθρωπος.

Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι είναι εκείνοι που είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση και να λειτουργήσουν κανονικά ακόμα και σε εκείνες τις καταστάσεις στις οποίες είναι εύκολο να χάσεις τον εαυτό σου. Τέτοιοι άνθρωποι καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στο στρες και να ελέγξουν τη ζωή τους και να μην ακολουθούν το ρεύμα.

Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, μια λίστα από συνήθειες, που μπορείς να υιοθετήσεις στη καθημερινότητά σου για να παραμένεις μόνιμα δυνατός πνευματικά και να απολαμβάνεις την κάθε μέρα σου χωρίς να επηρεάζεσαι από τις αντιξοότητες που προκύπτουν.

 

#1 Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μιλούν απλώς για την αυτοπεποίθηση που έχουν και να σκέφτονται ότι θα τους βοηθήσει να λύσουν όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Ωστόσο, το να αναφέρεις συνεχώς ότι έχεις αυτοπεποίθηση δεν σε κάνει να έχεις περισσότερη και ίσως έτσι να είναι ο μόνος τρόπος για να κρύψεις την ανασφάλεια που μπορεί να έχεις και δεν την αποδέχεσαι. Οπότε ναι, προσπάθησε να έχεις αυτοπεποίθηση, να την εξασκείς και να κάνεις πράγματα που πάντα ήθελες αλλά φοβόσουν μήπως αποτύχεις.

Να είσαι σίγουρος ότι η διαδικασία ολόκληρη θα συμβάλλει στην επιτυχία σου και στο τελικό αποτέλεσμα και θα είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις το οτιδήποτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

 

#2 Μη φοβάσαι την αλλαγή, αποδέξου τη

Όπως ξέρεις, είναι αδύνατο να αποφύγεις τις αλλαγές, καθώς είναι αναπόφευκτο. Ο φόβος της αλλαγής είναι ικανός να παραλύσει τον εσωτερικό σου κόσμο και να βλάψει τη μελλοντική σου ευτυχία και επιτυχία. Για αυτό και πρέπει να παλέψεις με όλα τα διαθέσιμα μέσα και να αποκτήσεις νέες συνήθειες.

Κάνε ένα πλάνο των δραστηριοτήτων σου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που συμβούν αλλαγές. Ένα τέτοιο πλάνο θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στην κατάσταση πιο εύκολα. Θυμήσου ότι, όλες οι αλλαγές γίνονται για καλό και πάντα μπορείς να πάρεις ένα μάθημα από κάθε κατάσταση, να κερδίσεις εμπειρίες και νέες δεξιότητες.

 

#3 Αποδέξου την αποτυχία και μην τα παρατάς

Είναι απίθανο να αποφύγεις την αποτυχία και από καιρό σε καιρό θα πρέπει να την ζήσεις και από μόνος σου. Ο τρόπος για να επιτύχεις είναι περίπλοκος και θα πρέπει να περάσεις από χίλια κύματα για να φτάσεις στην κορυφή. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω τώρα, είναι να μην τα παρατήσεις, καθώς εκείνοι που δεν έχουν αποτύχει ποτέ τους, δεν έχουν αισθανθεί και τη χαρά της αληθινής επιτυχίας.

 

#4 Μην κολλάς στα λάθη

Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις το παρελθόν πίσω σου, ώστε να μην σε επηρεάζει στις μελλοντικές σου αποφάσεις. Μην συγκεντρώνεσαι στα λάθη σου και πάντα κράτα αποστάσεις από αυτά.

Δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν θα τα λάβεις υπόψη σου, αλλά προσπάθησε έστω να αναλύεις την κάθε κατάσταση ώστε να έχεις πιο αποδοτικά αποτελέσματα στο μέλλον.

 

#5 Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους άλλους, πιστεύοντας ότι οι άλλοι είναι πιο τυχεροί ενώ οι ίδιοι θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να τα βγάλουν πέρα. Αυτή η τακτική οδηγεί στην αποτυχία, γιατί εκείνοι που χαίρονται για τους άλλους και για αυτά που έχουν αποκτήσει στις ζωές τους, είναι ικανοί να γευτούν την επιτυχία.

Είναι απαραίτητο να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου και πολύ με τους άλλους, και είναι καλύτερο να αναλύεις το δικό σου μονοπάτι για να γνωρίσεις το πόσο προοδεύεις, πόσο βελτιώνεσαι και ποια θα είναι στο τέλος τα αποτελέσματα. Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις και πάντα να χρησιμοποιείς την ενέργειά σου με θετικό τρόπο!

 

#6 Να είσαι δραστήριος

Δεν είναι μυστικό ότι η φυσική δραστηριότητα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της θετικής και δυνατής στάσης απέναντι στη ζωή, οπότε όπως έλεγε και το αρχαίο ρητό «Nοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ».

Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου οπότε μπορείς είτε να ξεκινήσεις γυμναστήριο ή το αγαπημένο σου άθλημα ή έστω περπάτα κάθε μέρα. Συμπεριέλαβε, λοιπόν, στις συνήθειες σου την άσκηση και είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις μέσα σου.

 

#7 Μην περιμένεις αμέσως αποτελέσματα

Είναι πιθανό να γνωρίζεις ότι είναι απίθανο να πετύχεις τα αποτελέσματα που θες, χωρίς να είσαι υπομονετικός. Κάθε αλλαγή, είτε ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση ή αποκτά μια νέα διατροφική συνήθεια, χρειάζεται χρόνο. Προσπάθησε να παραμείνεις ήρεμος και επίμονος, καθώς η αλλαγή χρειάζεται το δικό της χρόνο.

Σύντομα θα δεις θετικά αποτελέσματα και θα μπορέσεις να κάνεις ένα ακόμα βήμα!

Δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις όλες αυτές τις συνήθειες σε μία μέρα. Διάλεξε διαφορετικές κάθε μέρα και ξεκίνα να αλλάζεις τη ζωή σου. Σε λίγους μήνες, θα δεις την αλλαγή από μόνος σου, και η ζωή σου θα βελτιωθεί.

 

-Βασίλης Σέμπος-

Leave a comment