Είναι σχεδόν απίστευτο ότι, στις μέρες μας, σχεδόν όλοι έχουμε μαζί μας μια βιβλιοθήκη γνώσης μεγαλύτερη και από τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας! Μέσω του smartphone μας έχουμε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο Internet και, κατ’ επέκταση, σε όλη τη γνώση που χρειαζόμαστε. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Internet για να γίνουν καλύτεροι, εξυπνότεροι και πιο παραγωγικοί!

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες ιστοσελίδες που υπόσχονται να σε κάνουν εξυπνότερο, με κάθε τρόπο!

1.      Memrise

To Memrise υπόσχεται να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις γενικές σου γνώσεις, με διασκεδαστικό τρόπο. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 200 γλώσσες και μπορείς να το κατεβάσεις και σαν application στο κινητό σου!

2.      Udacity

Το Udacity σου προσφέρει την πιο επαγγελματική μάθηση του Internet. Πραγματικοί άνθρωποι σε διδάσκουν πραγματικά τεχνικά προσόντα που είναι απαραίτητα από πραγματικές εταιρείες τεχνολογίας, μέσω projects αντί για βαρετές διαλέξεις. Είναι πολύ δύσκολο να σε απογοητεύσει…!

3.      Information is beautiful

Εάν σου αρέσει το διάβασμα, αλλά οι εικόνες σε βοηθούν καλύτερα να μάθεις, τότε το Information is Beautiful είναι αυτό που ψάχνεις. Χρησιμοποιεί τέλεια οπτικά για να παρουσιάσει διάφορες πληροφορίες.

4.      Codeacademy

Σε περίπτωση που δεν το έχεις παρατηρήσει, το Internet έχει κυριεύσει τα πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι το προσόν του προγραμματισμού και της κατασκευής ιστοσελίδων είναι και θα είναι το top προσόν που απαιτεί η αγορά εργασίας. Με το Codeacademy, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν εργαλείο που σε διδάσκει τα βασικά για τον προγραμματισμό με διαδραστικό τρόπο.

5.      Lumosity

Η χρήση παιχνιδιών με σκοπό τη μάθηση είναι κάτι που αρέσει σε όλους. Το Lumosity είναι ένα λογισμικό που προγραμματίζει καθημερινά για εσένα διάφορα παιχνίδια που έχουν κυριολεκτικά σχεδιαστεί για να σε κάνουν εξυπνότερο. Καθώς προχωράς, το λογισμικό ανακαλύπτει τις αδυναμίες σου (π.χ. είσαι καλός στη μνήμη αλλά υστερείς στα μαθηματικά) και σου προτείνει ανάλογα παιχνίδια. Το καλύτερο είναι ότι τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ διασκεδαστικά!

6.      UnplugTheTV

To UnplugTheTV είναι μια ιστοσελίδα που σου εμφανίζει τυχαία ένα βίντεο που μπορείς να παρακολουθήσεις. Το βίντεο αυτό θα σε ωφελήσει περισσότερο από το να δεις τηλεόραση. Μια απλή ιδέα που φαίνεται ότι λειτουργεί. Δεν είναι σίγουρο ότι το βίντεο που θα σου προτείνει θα είναι πάντα το καλύτερο, ωστόσο, θα είναι σίγουρα καλύτερο από την άσκοπη παρακολούθηση τηλεόρασης…!

7.      Duolingo

To Duolingo είναι μια ιστοσελίδα που σε διδάσκει μια ξένη γλώσσα. Η απλή χρήση του μπορεί να σου μάθει να μιλάς και να γράφεις Ισπανικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ιταλικά σε μερικούς μήνες, ανάλογα με την ώρα που αφιερώνεις.

8.      HowStuffWorks

Υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να μάθουμε και υπάρχουν και πράγματα που δεν ξέραμε ότι θέλουμε να μάθουμε. Το HowStuffWorks έχει τη λύση για το δεύτερο μέρος, καθώς μας παρέχει πληροφορίες για διάφορα θέματα και υπόσχεται να ανοίξει τους ορίζοντες της γνώσης μας!

9.      Couchsurfing

Το Couchsurfing σε φέρνει σε επαφή με ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και είναι η απόλυτη πηγή πληροφοριών για εμπειρίες από άλλους πολιτισμούς. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να συναντήσεις νέα άτομα που ζουν σε ένα νέο μέρος που επισκέπτεσαι, με σκοπό να σε ξεναγήσουν καλύτερα στον τόπο τους.

10. Instructables

Το Instructables είναι μια κοινότητα που σου δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με το πώς να φτιάξεις κάτι. Είναι αδύνατο να μπεις στο Instructables και να μη μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις κάτι νέο και χρήσιμο. Τσέκαρέ το, δε θα σε απογοητεύσει.

 

Έχεις να προσθέσεις καμία άλλη ιστοσελίδα στη λίστα μας; Μοιράσου τη μαζί μας στα σχόλια παρακάτω!

 

Leave a comment